Ana içeriğe atla
                                                            ELMALI KURABİYE


Elmalı kurabiye için malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin  (250 gr
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1  çay bardağı pudra şekeri 
  • 4.5  su bardağı un                                                                             
İÇİ İÇİN:
  • 2  adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçını
ÜZERİ İÇİN 
  •  Pudra şekeri 
ELMALI KURABİYENİN YAPILIŞI:
elmaları soyup rendeleyelim  ve tavaya alalım  üzerine toz şeker ilave edip  suyunu çekene kadar pişirelim. sonra tarçını ilave edip  iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım  hamuru için  bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup karıştıralım üzerine sıvı yağ  yoğurdu vanilyayı ve kabartma tozunu koyalım üzerine  azar azar unu ilave edip  yumuşak bir hamur yoğuralım  hamuru 3 parçaya bölelim  tezgahı çok hafif unlayalım hamurları merdane ile açalım üçgen şeklinde sekiz parçaya bölelim hamurun geniş kısmına  1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım daha sonra rulo  şeklinde saralım  yağlı kağıt serili tepside dizelim elmalı kurabiyemizi önceden ısıtılmış 180 derecede  fırında pembeleşinceye kadar   pişirelim. soğuyan kurabiyelerimizi  üzerine pudra şekeri  serpip  servis yapın şimdiden afiyet olsun.

elmalı kurabiye ile ilgili görsel sonucu












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                               POĞAÇA TARİFİ  MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 5 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya 3-3,5 su bardağı un 1 kalıp kadar beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI : 3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve ...
                                                          MAKARNA SALATASI  MALZEMELER: Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna 1 su bardağı mayonez 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt 10 adet kornişon turşu 5 adet haşlanmış sosis 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates) 1 küçük konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber       1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                              ...
                                                              PİŞİ TARİFİ  Yarım kg un (3 su bardağı) 1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya) 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su) Sıvı yağ PİŞİ NASIL YAPILIR Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur. Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz. Ilık suda mayayı eritin. Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir. Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hazırladığınız ya da aldığ...