Ana içeriğe atla
                                                            ELMALI KURABİYE


Elmalı kurabiye için malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin  (250 gr
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1  çay bardağı pudra şekeri 
  • 4.5  su bardağı un                                                                             
İÇİ İÇİN:
  • 2  adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçını
ÜZERİ İÇİN 
  •  Pudra şekeri 
ELMALI KURABİYENİN YAPILIŞI:
elmaları soyup rendeleyelim  ve tavaya alalım  üzerine toz şeker ilave edip  suyunu çekene kadar pişirelim. sonra tarçını ilave edip  iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım  hamuru için  bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup karıştıralım üzerine sıvı yağ  yoğurdu vanilyayı ve kabartma tozunu koyalım üzerine  azar azar unu ilave edip  yumuşak bir hamur yoğuralım  hamuru 3 parçaya bölelim  tezgahı çok hafif unlayalım hamurları merdane ile açalım üçgen şeklinde sekiz parçaya bölelim hamurun geniş kısmına  1 tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım daha sonra rulo  şeklinde saralım  yağlı kağıt serili tepside dizelim elmalı kurabiyemizi önceden ısıtılmış 180 derecede  fırında pembeleşinceye kadar   pişirelim. soğuyan kurabiyelerimizi  üzerine pudra şekeri  serpip  servis yapın şimdiden afiyet olsun.

elmalı kurabiye ile ilgili görsel sonucu












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER:    3 adet yufka (dörde bölünmüş) 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış) 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) yeşil biber (doğranmı ş)    KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ YAPILIŞI Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olac...
                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Ma...