Ana içeriğe atla
                                                    REVANİ TATLISI


MALZEMELER:

Kek için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • Yarım limon suyu
YAPILIŞI:

  1. İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
  2. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
  3. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
  5. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
  6. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  7. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
  8. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.
revani tarifi ile ilgili görsel sonucu😃😃













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER:    3 adet yufka (dörde bölünmüş) 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış) 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) yeşil biber (doğranmı ş)    KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ YAPILIŞI Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olac...
                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Ma...