Ana içeriğe atla
                                                          KISIR TARİFİ                                      
MALZEMELER:
  • 6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
  • 1 demet maydanoz                             
  • 1 demet yeşil soğan               
  • 1 demet taze nane
  • 8-9 yaprak marul                            
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 limon suyu
  • yarım çay bardağı nar ekşisi
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
        YAPILIŞI:

  • 6 çay bardağı kısırlık bulgur bir kaba alınır.
  • Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır.
  • Bulgur derince bir kaba alınarak üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
  • Bu arada yeşillikler doğranır.
  • Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğranarak eklenir.
  • Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
  • Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
  • Kısırımız servis tabağına alınarak isteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
KISIR TARİFİ RESMİ ile ilgili görsel sonucu


















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Kapari çiçeklerini aromalarını vermeleri için küçük parçalar halinde kesin. Kurutulmuş domatesleri uzun ince parçalar halin
                                                          SADE KURABİYE  MALZEMELER: Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr. Tereyağ (  bir su bardağı eritilmiş tereyağ) 1 paket vanilya  1 paket  kabartma tozu  1 yumurta 2, 5-3 su bardağı un 200 gr. Toz şeker YAPILIŞI: Öncelikle şekeri, yağı ve yumurtayı güzelce mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz eğer elinizde pudra şekeri varsa o daha da kolay eridiğinden onuda kullanabilirsiniz. Sonrasında unumuz kabartma tozumuz ve vanilyayı harmanlıyoruz hemen ardından yağlı karışımı ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra şekillerini verip önceden ısıtılan 165 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz. 😃😃😃😄
                                                          MAKARNA SALATASI  MALZEMELER: Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna 1 su bardağı mayonez 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt 10 adet kornişon turşu 5 adet haşlanmış sosis 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates) 1 küçük konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber       1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                                                YAPILIŞI İlk önce makarnanızı tuzlu suda haşlayın. . Haşlanınca süzün süzgeçte  biraz soğusun. Siz bu arada…Garnitürler konservenizi  açın süzgece koyun iyice süzülsün. İsterseniz garnitür almayın havuç,bezelye ve patatesi evde kendiniz hazırlayın tercih sizin:))))Mısır da aynı şekilde süzgeçte süzülsün. Sosisleri haşlayın ve küp küp doğrayın. Yeşil zeytinleri de küçük küçük doğrayın. 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğur