KISIR TARİFİ
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet taze nane
- 8-9 yaprak marul
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kimyon (isteğe bağlı)
- 1 limon suyu
- yarım çay bardağı nar ekşisi
- yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
- 6 çay bardağı kısırlık bulgur bir kaba alınır.
- Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir.
- 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır.
- Bulgur derince bir kaba alınarak üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
- Bu arada yeşillikler doğranır.
- Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğranarak eklenir.
- Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
- Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
- Kısırımız servis tabağına alınarak isteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder