MÜCVER TARİFİ 😃😄
MALZEMELER:
MALZEMELER:
- 3 adetkabak
- 2 adetyumurta(çırpılmış)
- 1 adethavuç
- 3 kahve fincanıun
- 1 demettaze soğan
- 1 demetdereotu
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
- Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
- Taze soğan ve dereotunu incecik kıyın.
- Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin.
- Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
- Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın ve kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder