Ana içeriğe atla
                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄


MALZEMELER:
  • 3 adetkabak
  • 2 adetyumurta(çırpılmış)
  • 1 adethavuç
  • 3 kahve fincanıun
  • 1 demettaze soğan
  • 1 demetdereotu
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 















  1. Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  3. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
  4. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın.
  5. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin.
  6. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
  7. Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın ve kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  8. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.


















mücver tarifi ile ilgili görsel sonucu











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Kapari çiçeklerini aromalarını vermeleri için küçük parçalar halinde kesin. Kurutulmuş domatesleri uzun ince parçalar halin
                                                          SADE KURABİYE  MALZEMELER: Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr. Tereyağ (  bir su bardağı eritilmiş tereyağ) 1 paket vanilya  1 paket  kabartma tozu  1 yumurta 2, 5-3 su bardağı un 200 gr. Toz şeker YAPILIŞI: Öncelikle şekeri, yağı ve yumurtayı güzelce mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz eğer elinizde pudra şekeri varsa o daha da kolay eridiğinden onuda kullanabilirsiniz. Sonrasında unumuz kabartma tozumuz ve vanilyayı harmanlıyoruz hemen ardından yağlı karışımı ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra şekillerini verip önceden ısıtılan 165 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz. 😃😃😃😄
                                                          MAKARNA SALATASI  MALZEMELER: Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna 1 su bardağı mayonez 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt 10 adet kornişon turşu 5 adet haşlanmış sosis 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates) 1 küçük konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber       1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                                                YAPILIŞI İlk önce makarnanızı tuzlu suda haşlayın. . Haşlanınca süzün süzgeçte  biraz soğusun. Siz bu arada…Garnitürler konservenizi  açın süzgece koyun iyice süzülsün. İsterseniz garnitür almayın havuç,bezelye ve patatesi evde kendiniz hazırlayın tercih sizin:))))Mısır da aynı şekilde süzgeçte süzülsün. Sosisleri haşlayın ve küp küp doğrayın. Yeşil zeytinleri de küçük küçük doğrayın. 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğur