TAS KEBABI
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı
- 2 diş sarımsak
- 2. 5 su bardağı sıcak su
- Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ
- Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ
- 500 gr kuşbaşı et
TAS KEBABIN YAPILIŞI :
Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak.Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin.Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin.Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz.Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder