Ana içeriğe atla
                                                           TAS KEBABI 
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı
  • 2 diş sarımsak
  • 2. 5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ
  • Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ
  • 500 gr kuşbaşı et                                                                                                 


            TAS KEBABIN YAPILIŞI :

        Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak.Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin.Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin.Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz.Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.

tas kebabı tarifi ile ilgili görsel sonucu








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER:    3 adet yufka (dörde bölünmüş) 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış) 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) yeşil biber (doğranmı ş)    KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ YAPILIŞI Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olac...
                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Ma...