Ana içeriğe atla
                                                          MAKARNA SALATASI
 MALZEMELER:

  • Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 10 adet kornişon turşu
  • 5 adet haşlanmış sosis
  • 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates)
  • 1 küçük konserve mısır
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber     
  • 1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                                     
     
   YAPILIŞI

  1. İlk önce makarnanızı tuzlu suda haşlayın. . Haşlanınca süzün süzgeçte  biraz soğusun.
  2. Siz bu arada…Garnitürler konservenizi  açın süzgece koyun iyice süzülsün. İsterseniz garnitür almayın havuç,bezelye ve patatesi evde kendiniz hazırlayın tercih sizin:))))Mısır da aynı şekilde süzgeçte süzülsün.
    Sosisleri haşlayın ve küp küp doğrayın.
    Yeşil zeytinleri de küçük küçük doğrayın.
    1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.
    Maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
    Kornişon turşuları da küçük küçük doğrayın.
  3. Şimdi makarna, yoğurt, mayonez, sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışıma yoğurt sıvı yağ, mayonezi tuz ve karabiberi de karıştırıp iyice karıştırın.
  5. Bu karışıma soğumuş makarnamızı da ekleyip iyice harmanlayalım.
  6. Tadına bakalım eksik bir malzeme var ise tekrar ekleyelim.
  7. Makarna salatamız hazır afiyetler olsun. .


MAKARNA SALATASI ile ilgili görsel sonucu



. .


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER:    3 adet yufka (dörde bölünmüş) 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış) 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) yeşil biber (doğranmı ş)    KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ YAPILIŞI Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olac...
                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Ma...