Ana içeriğe atla
                                                          MAKARNA SALATASI
 MALZEMELER:

  • Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 10 adet kornişon turşu
  • 5 adet haşlanmış sosis
  • 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates)
  • 1 küçük konserve mısır
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber     
  • 1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                                     
     
   YAPILIŞI

  1. İlk önce makarnanızı tuzlu suda haşlayın. . Haşlanınca süzün süzgeçte  biraz soğusun.
  2. Siz bu arada…Garnitürler konservenizi  açın süzgece koyun iyice süzülsün. İsterseniz garnitür almayın havuç,bezelye ve patatesi evde kendiniz hazırlayın tercih sizin:))))Mısır da aynı şekilde süzgeçte süzülsün.
    Sosisleri haşlayın ve küp küp doğrayın.
    Yeşil zeytinleri de küçük küçük doğrayın.
    1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.
    Maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayıp ince ince kıyın.
    Kornişon turşuları da küçük küçük doğrayın.
  3. Şimdi makarna, yoğurt, mayonez, sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışıma yoğurt sıvı yağ, mayonezi tuz ve karabiberi de karıştırıp iyice karıştırın.
  5. Bu karışıma soğumuş makarnamızı da ekleyip iyice harmanlayalım.
  6. Tadına bakalım eksik bir malzeme var ise tekrar ekleyelim.
  7. Makarna salatamız hazır afiyetler olsun. .


MAKARNA SALATASI ile ilgili görsel sonucu



. .


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                               POĞAÇA TARİFİ  MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 5 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya 3-3,5 su bardağı un 1 kalıp kadar beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI : 3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve ...
                                                              PİŞİ TARİFİ  Yarım kg un (3 su bardağı) 1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya) 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su) Sıvı yağ PİŞİ NASIL YAPILIR Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur. Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz. Ilık suda mayayı eritin. Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir. Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hazırladığınız ya da aldığ...