Ana içeriğe atla
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:
  
    • 3 adetyufka(dörde bölünmüş)
    • 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
    • 80 gramçemensiz pastırma(doğranmış)
    • 1 adetdomates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
    • yeşil biber(doğranmış)







  
KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ






YAPILIŞI

  1. Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
  2. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
  3. Kaşar peynirini rendeleyin.
  4. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
  5. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
  6. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
  7. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
  8. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
  9. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. 






















paçanga böreği ile ilgili görsel sonucu













      Yorumlar

      Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                      MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                                                     PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Ma...