PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
YAPILIŞI
MALZEMELER:
- 3 adetyufka(dörde bölünmüş)
- 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
- 80 gramçemensiz pastırma(doğranmış)
- 1 adetdomates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
- yeşil biber(doğranmış)
KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ
YAPILIŞI
- Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
- Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
- Kaşar peynirini rendeleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
- Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
- Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
- Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
- Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder