Ana içeriğe atla
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:
  
    • 3 adetyufka(dörde bölünmüş)
    • 100 gramkaşar peyniri(rendelenmiş)
    • 80 gramçemensiz pastırma(doğranmış)
    • 1 adetdomates(kabukları soyulmuş, doğranmış)
    • yeşil biber(doğranmış)







  
KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ






YAPILIŞI

  1. Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
  2. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin.
  3. Kaşar peynirini rendeleyin.
  4. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
  5. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
  6. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
  7. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
  8. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
  9. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. 






















paçanga böreği ile ilgili görsel sonucu













      Yorumlar

      Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                     POĞAÇA TARİFİ  MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 5 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya 3-3,5 su bardağı un 1 kalıp kadar beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI : 3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin. Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve ...
                                                                MAKARNA SALATASI  MALZEMELER: Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna 1 su bardağı mayonez 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt 10 adet kornişon turşu 5 adet haşlanmış sosis 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates) 1 küçük konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber       1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                              ...
                                                                    PİŞİ TARİFİ  Yarım kg un (3 su bardağı) 1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya) 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su) Sıvı yağ PİŞİ NASIL YAPILIR Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur. Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz. Ilık suda mayayı eritin. Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir. Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hazırladığınız ya da aldığ...