Ana içeriğe atla
                                                          ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREĞİ


        MALZEMELER :              

  1. 5 su bardağı un
  2. Yarım tatlı kaşığı sirke
  3. 1 yumurta
  4. 1 kahve fincanı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı tuz

         İÇİNE


  1. 1 kg ıspanak
  2. 1 adet soğan
  3. Karabiber
  4. Kırmızı biber
  5. Tuz
  6. 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir
  7. Aralarına ve üstüne 150 gr eritilmiş tereyağı                                                                                                                                                             
  8.                                                                                         
  9. Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
  10. Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
  11. Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
  12. Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
  13. Soğuyunca baharatlar ve peynir eklenir.
  14. Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
  15. Yarım saat dinlendirilir.
  16. 16 parçaya bölünür. 4′ er gruba ayrılır.
  17. Gruptaki hamurlar servis tabağı kadar açılıp arasına eritilmiş tereyağı sürülür.
  18. En üstteki hamura sürülmez.
  19. Bir kerede 4′ ü birden büyükçe oklava ile açılır.
  20. Tekrar yağ sürülüp ortadan ikiye kesilir.
  21. Uzun olan kısmına iç harç konulup rulo şeklinde sarılır.
  22. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır, tepsiye yerleştirilir.
  23. Üzerine yine tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
  24. Patatesli yada peynirli olarak da yapabilirsiniz.
  25.                

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                                          SADE KURABİYE  MALZEMELER: Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr. Tereyağ (  bir su bardağı eritilmiş tereyağ) 1 paket vanilya  1 paket  kabartma tozu  1 yumurta 2, 5-3 su bardağı un 200 gr. Toz şeker YAPILIŞI: Öncelikle şekeri, yağı ve yumurtayı güzelce mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz eğer elinizde pudra şekeri varsa o daha da kolay eridiğinden onuda kullanabilirsiniz. Sonrasında unumuz kabartma tozumuz ve vanilyayı harmanlıyoruz hemen ardından yağlı karışımı ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra şekillerini verip önceden ısıtılan 165 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz. 😃😃😃😄
                                                    REVANİ TATLISI MALZEMELER: Kek   için; 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için ; 3 su bardağı su 3 su bardağı seker Yarım limon suyu YAPILIŞI: İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kes...