Ana içeriğe atla
                                                          ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREĞİ


        MALZEMELER :              

  1. 5 su bardağı un
  2. Yarım tatlı kaşığı sirke
  3. 1 yumurta
  4. 1 kahve fincanı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı tuz

         İÇİNE


  1. 1 kg ıspanak
  2. 1 adet soğan
  3. Karabiber
  4. Kırmızı biber
  5. Tuz
  6. 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir
  7. Aralarına ve üstüne 150 gr eritilmiş tereyağı                                                                                                                                                             
  8.                                                                                         
  9. Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
  10. Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
  11. Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
  12. Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
  13. Soğuyunca baharatlar ve peynir eklenir.
  14. Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
  15. Yarım saat dinlendirilir.
  16. 16 parçaya bölünür. 4′ er gruba ayrılır.
  17. Gruptaki hamurlar servis tabağı kadar açılıp arasına eritilmiş tereyağı sürülür.
  18. En üstteki hamura sürülmez.
  19. Bir kerede 4′ ü birden büyükçe oklava ile açılır.
  20. Tekrar yağ sürülüp ortadan ikiye kesilir.
  21. Uzun olan kısmına iç harç konulup rulo şeklinde sarılır.
  22. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır, tepsiye yerleştirilir.
  23. Üzerine yine tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
  24. Patatesli yada peynirli olarak da yapabilirsiniz.
  25.                

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                              PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER:    3 adet yufka (dörde bölünmüş) 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 80 gram çemensiz pastırma (doğranmış) 1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış) yeşil biber (doğranmı ş)    KIZARTMAK İÇİN : SIVI YAĞ YAPILIŞI Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın. Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın. Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olac...
                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Ma...