Ana içeriğe atla
                                                          ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREĞİ


        MALZEMELER :              

  1. 5 su bardağı un
  2. Yarım tatlı kaşığı sirke
  3. 1 yumurta
  4. 1 kahve fincanı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı tuz

         İÇİNE


  1. 1 kg ıspanak
  2. 1 adet soğan
  3. Karabiber
  4. Kırmızı biber
  5. Tuz
  6. 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir
  7. Aralarına ve üstüne 150 gr eritilmiş tereyağı                                                                                                                                                             
  8.                                                                                         
  9. Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
  10. Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
  11. Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
  12. Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
  13. Soğuyunca baharatlar ve peynir eklenir.
  14. Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
  15. Yarım saat dinlendirilir.
  16. 16 parçaya bölünür. 4′ er gruba ayrılır.
  17. Gruptaki hamurlar servis tabağı kadar açılıp arasına eritilmiş tereyağı sürülür.
  18. En üstteki hamura sürülmez.
  19. Bir kerede 4′ ü birden büyükçe oklava ile açılır.
  20. Tekrar yağ sürülüp ortadan ikiye kesilir.
  21. Uzun olan kısmına iç harç konulup rulo şeklinde sarılır.
  22. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır, tepsiye yerleştirilir.
  23. Üzerine yine tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
  24. Patatesli yada peynirli olarak da yapabilirsiniz.
  25.                

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                               PATATES SALATASI  TARİFİ😃 😄 MALZEMELER: 4 adet patates 1 adet büyük boy kırmızı soğan 4 dal taze soğan 6 adet kurutulmuş domates 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 1/4 demet nane 1 tatlı kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı balsamik sirke 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber YAPILIŞI: P atatesleri kabuklarını soymadan orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir salata kasesine alıp, soğumaları için bekletin. Kırmızı soğanı halka halka, ince bir şekilde doğrayın. Sarımsağı rendeleyin. Taze soğanları halka halka doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın. Kapari çiçeklerini aromalarını vermeleri için küçük parçalar halinde kesin. Kurutulmuş domatesleri uzun ince parçalar halin
                                                          SADE KURABİYE  MALZEMELER: Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr. Tereyağ (  bir su bardağı eritilmiş tereyağ) 1 paket vanilya  1 paket  kabartma tozu  1 yumurta 2, 5-3 su bardağı un 200 gr. Toz şeker YAPILIŞI: Öncelikle şekeri, yağı ve yumurtayı güzelce mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz eğer elinizde pudra şekeri varsa o daha da kolay eridiğinden onuda kullanabilirsiniz. Sonrasında unumuz kabartma tozumuz ve vanilyayı harmanlıyoruz hemen ardından yağlı karışımı ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra şekillerini verip önceden ısıtılan 165 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz. 😃😃😃😄
                                                          MAKARNA SALATASI  MALZEMELER: Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna 1 su bardağı mayonez 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt 10 adet kornişon turşu 5 adet haşlanmış sosis 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates) 1 küçük konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber       1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                                                YAPILIŞI İlk önce makarnanızı tuzlu suda haşlayın. . Haşlanınca süzün süzgeçte  biraz soğusun. Siz bu arada…Garnitürler konservenizi  açın süzgece koyun iyice süzülsün. İsterseniz garnitür almayın havuç,bezelye ve patatesi evde kendiniz hazırlayın tercih sizin:))))Mısır da aynı şekilde süzgeçte süzülsün. Sosisleri haşlayın ve küp küp doğrayın. Yeşil zeytinleri de küçük küçük doğrayın. 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğur