ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREĞİ
MALZEMELER :
MALZEMELER :
- 5 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı sirke
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İÇİNE
- 1 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 su bardağı çökelek yada beyaz peynir
- Aralarına ve üstüne 150 gr eritilmiş tereyağı
- Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır.
- Soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
- Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir.
- Tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
- Soğuyunca baharatlar ve peynir eklenir.
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yarım saat dinlendirilir.
- 16 parçaya bölünür. 4′ er gruba ayrılır.
- Gruptaki hamurlar servis tabağı kadar açılıp arasına eritilmiş tereyağı sürülür.
- En üstteki hamura sürülmez.
- Bir kerede 4′ ü birden büyükçe oklava ile açılır.
- Tekrar yağ sürülüp ortadan ikiye kesilir.
- Uzun olan kısmına iç harç konulup rulo şeklinde sarılır.
- Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır, tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine yine tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
- Patatesli yada peynirli olarak da yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder