LİMONLU KEK TARİFİ
MALZEMELER:
4 adet yumurta
rendelenmiş limon kabuğu
limon suyu
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı ay çiçek yağı
YAPILIŞI:
MALZEMELER:
4 adet yumurta
rendelenmiş limon kabuğu
limon suyu
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı ay çiçek yağı
YAPILIŞI:
- Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
- Sırasıyla; süt, ay çiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder