Ana içeriğe atla
                                                               POĞAÇA TARİFİ 




MALZEMELER:

  1. 1 su bardağı ılık süt
  2. 1 su bardağı ılık su
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 5 çorba kaşığı toz şeker
  5. 1 çorba kaşığı tuz
  6. 1 paket instant kuru maya
  7. 3-3,5 su bardağı un
  8. 1 kalıp kadar beyaz peynir
  9. Yarım demet maydanoz
  10. 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI :
3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve parmaklarınızla açarak iç malzemesinden koyun, kapatın ve elinizde yuvarlayın. Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika bekletin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pamuk poğaça hazır. 

POĞAÇA TARİFİ ile ilgili görsel sonucu





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                          MAKARNA SALATASI  MALZEMELER: Yarım paket küçük (yüksük,boncuk) makarna 1 su bardağı mayonez 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt 10 adet kornişon turşu 5 adet haşlanmış sosis 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates) 1 küçük konserve mısır 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber       1 avuç zeytin çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış                                                                                                              ...
                                                              PİŞİ TARİFİ  Yarım kg un (3 su bardağı) 1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya) 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su) Sıvı yağ PİŞİ NASIL YAPILIR Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur. Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz. Ilık suda mayayı eritin. Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir. Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz. Hazırladığınız ya da aldığ...