Ana içeriğe atla
                                                               POĞAÇA TARİFİ 




MALZEMELER:

  1. 1 su bardağı ılık süt
  2. 1 su bardağı ılık su
  3. 1 su bardağı sıvı yağ
  4. 5 çorba kaşığı toz şeker
  5. 1 çorba kaşığı tuz
  6. 1 paket instant kuru maya
  7. 3-3,5 su bardağı un
  8. 1 kalıp kadar beyaz peynir
  9. Yarım demet maydanoz
  10. 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI :
3 su bardağı unu hamur yoğurma kabına koyun. Kuru mayayı, tuzu, şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Sonra kuru karışımın ortasını açın ve süt, su ve sıvı yağı ekleyip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini poşet ve bir mutfak beziyle örtüp yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
Bu arada maydanozu ince ince doğrayın ve beyaz peynirle birlikte iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki kez katlayarak ve parmaklarınızla açarak iç malzemesinden koyun, kapatın ve elinizde yuvarlayın. Poğaçaları fırın tepsisine dizdikten sonra tekrar üzerini örtüp 15-20 dakika bekletin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serperek 180 derece ısınmış fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pamuk poğaça hazır. 

POĞAÇA TARİFİ ile ilgili görsel sonucu





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                                          SADE KURABİYE  MALZEMELER: Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr. Tereyağ (  bir su bardağı eritilmiş tereyağ) 1 paket vanilya  1 paket  kabartma tozu  1 yumurta 2, 5-3 su bardağı un 200 gr. Toz şeker YAPILIŞI: Öncelikle şekeri, yağı ve yumurtayı güzelce mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz eğer elinizde pudra şekeri varsa o daha da kolay eridiğinden onuda kullanabilirsiniz. Sonrasında unumuz kabartma tozumuz ve vanilyayı harmanlıyoruz hemen ardından yağlı karışımı ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra şekillerini verip önceden ısıtılan 165 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz. 😃😃😃😄
                                                    REVANİ TATLISI MALZEMELER: Kek   için; 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için ; 3 su bardağı su 3 su bardağı seker Yarım limon suyu YAPILIŞI: İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kes...