Ana içeriğe atla
                                                              PİŞİ TARİFİ 


  • Yarım kg un (3 su bardağı)
  • 1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
  • Sıvı yağ


PİŞİ NASIL YAPILIR

Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur. Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz.Ilık suda mayayı eritin. Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir.Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin. İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın. Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır.Sıcak sıcak servis edin, Afiyet olsun :)

PİŞİ TARİFİ ile ilgili görsel sonucu







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

                                                                MÜCVER TARİFİ 😃😄 MALZEMELER: 3 adet kabak 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 adet havuç 3 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber   B ol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan ve  dereotunu incecik kıyın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar ...
                                                          SADE KURABİYE  MALZEMELER: Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr. Tereyağ (  bir su bardağı eritilmiş tereyağ) 1 paket vanilya  1 paket  kabartma tozu  1 yumurta 2, 5-3 su bardağı un 200 gr. Toz şeker YAPILIŞI: Öncelikle şekeri, yağı ve yumurtayı güzelce mikserle şeker eriyene kadar çırpıyoruz eğer elinizde pudra şekeri varsa o daha da kolay eridiğinden onuda kullanabilirsiniz. Sonrasında unumuz kabartma tozumuz ve vanilyayı harmanlıyoruz hemen ardından yağlı karışımı ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra şekillerini verip önceden ısıtılan 165 derece fırında 15 -20 dk pişiriyoruz. 😃😃😃😄
                                                    REVANİ TATLISI MALZEMELER: Kek   için; 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbet için ; 3 su bardağı su 3 su bardağı seker Yarım limon suyu YAPILIŞI: İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kes...